Рискът от възпаления на сърцето след ваксинация срещу COVID-19 е много

...
Рискът от възпаления на сърцето след ваксинация срещу COVID-19 е много
Коментари Харесай

Ново изследване потвърждава ниския риск от възпаления на сърцето след ваксинация срещу COVID-19 |

Рискът от възпаления на сърцето след имунизация срещу COVID-19 е доста невисок, откриха учени в Сингапур, представени от " Стрейтс таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според тях възпалението на сърдечния мускул от миоперикардит, се демонстрира приблизително при 18 души на един милион ваксини.

Резултатите от проучването на екипа под управлението на доктор Коленгоде Раманатан, старши съветник по сърдечно-съдова хирургия в кардиологичния център в Националния университет на Сингапур, са оповестени от профилираното издание " Лансет респиратори медисин ".

Те сочат, че рискът от миоперикардит след имунизация срещу COVID-19 е съпоставим или по-нисък от риска от положението след други ваксини.

Изданието напомня, че имаше известия за случаи на миоперикардит след иРНК ваксина против COVID-19, изключително при юноши и младежи.

Изследването е открило статистически незначителна разлика в случаите на миоперикардит след ваксина срещу COVID-19 и след друга ваксина - 18 случая на милион дози ваксина срещу COVID-19 и 56 случая на милион дози при други типове ваксини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР